Esseekurssit ja -salongit

Esseekurssit

Opetan esseekirjoittamista ensi kerran syksyllä 2018. Helsingin seudun kesäyliopiston kurssilla paneudutaan luovaan, kaunokirjalliseen esseekirjoittamiseen: tutustutaan esseen tekstilajiin ja historiaan, luetaan suomalaisten kirjoittajien esseitä ja keskustellaan niistä, tarkastellaan esseiden tyylikeinoja ja kaunokirjallisia piirteitä ja tehdään tyyliharjoituksia. Lisäksi kurssilla kirjoitetaan oma essee.

Kurssi järjestetään Haaga-Helian rakennuksessa Pasilassa lauantaisin 29.9., 6.10. ja 13.10. klo 11–16.30 sekä 27.10. klo 10–16.30. Kurssimaksu on 90 euroa.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Esseesalongit

Nuoren Voiman Liiton tuottamat, suositut esseesalongit käynnistyvät Runokuu-tapahtumassa, jossa Ville Hämäläinen ja minä haastattelemme kuvataide-esseistejä Kansallisteatterin lavaklubilla tiistaina 22.8. klo 17–18. Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy. Runokuussa on paljon muutakin kiinnostavaa ohjelmaa. Kannattaa tsekata!

Loput syksyn 2018 esseesalongit järjestetään torstaisin 27.9., 1.11. sekä 29.11. perinteiseen tapaan. Syyskuun tapaamisen vetää Ville Hämäläinen; marraskuun tapaamiset minä. Salongeissa luetaan suomenkielisiä esseitä ja keskustellaan niistä, niiden teemoista ja esseekirjoittamisesta mukavassa ilmapiirissä. Myös omaa (keskeneräistä) esseetään voi ehdottaa luettavaksi ja kommentoitavaksi – tarvittaessa salonki toimii siis myös tekstityöpajana!

Syksyn tapaamispaikat ovat vielä auki, joten kannattaa seurata NVL:n Facebook-sivua tai liittyä esseesalongin sähköpostilistalle. Se onnistuu ottamalla yhteyttä joko Villeen (ville.j.hamalainen[at]helsinki.fi) tai minuun (silvia.hosseini[at]yahoo.com).

Maksuttomiin esseesalonkeihin ovat tervetulleita kaikki tutut ja tuntemattomat esseen ystävät, esseestä kiinnostuneet ja esseeummikot!