Esseekurssit ja -salongit

Esseesalongit

Nuoren Voiman Liiton tuottamat, suositut esseesalongit käynnistyvät Runokuu-tapahtumassa, jossa Ville Hämäläinen ja minä haastattelemme kuvataide-esseistejä Kansallisteatterin lavaklubilla tiistaina 22.8. klo 17–18. Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy. Runokuussa on paljon muutakin kiinnostavaa ohjelmaa. Kannattaa tsekata!

Loput syksyn 2018 esseesalongit järjestetään torstaina 27.9. klo 18 ja tiistaina 30.10. klo 19 (huom! uusi aika) Oluthuone Kaislassa (esteetön) sekä torstaina 29.11. klo 18 paikassa, joka ilmoitetaan myöhemmin. Syyskuun ja lokakuun tapaamisen vetää Ville Hämäläinen; marraskuun tapaamisen minä.

Salongeissa luetaan suomenkielisiä esseitä ja keskustellaan niistä, niiden teemoista ja esseekirjoittamisesta mukavassa ilmapiirissä. Myös omaa (keskeneräistä) esseetään voi ehdottaa luettavaksi ja kommentoitavaksi – tarvittaessa salonki toimii siis myös tekstityöpajana!

Kannattaa seurata NVL:n Facebook-sivua tai liittyä esseesalongin sähköpostilistalle. Se onnistuu ottamalla yhteyttä joko Villeen (ville.j.hamalainen[at]helsinki.fi) tai minuun (silvia.hosseini[at]yahoo.com).

Maksuttomiin esseesalonkeihin ovat tervetulleita kaikki tutut ja tuntemattomat esseen ystävät, esseestä kiinnostuneet ja esseeummikot!

Esseekurssit

Opetan esseekirjoittamista ensi kerran syksyllä 2018. Helsingin seudun kesäyliopiston kurssilla paneudutaan luovaan, kaunokirjalliseen esseekirjoittamiseen: tutustutaan esseen tekstilajiin ja historiaan, luetaan suomalaisten kirjoittajien esseitä ja keskustellaan niistä, tarkastellaan esseiden tyylikeinoja ja kaunokirjallisia piirteitä ja tehdään tyyliharjoituksia. Lisäksi kurssilla kirjoitetaan oma essee.

Kurssin materiaalin löydät täältä (salasanasuojattu).

Kurssi on täynnä!