Kulttuuriklinikka ja muita juttuja

Kulttuuriklinikka-podcastin ensimmäinen jakso äänitetään livenä Helsingin Juhlaviikoilla. Keskustelen perjantaina 19.8. klo 17–18 Huvilanrannan lavalla Marko Ahtisaaren ja Seiskan poikien eli Matti Tuomelan ja Petteri Enrothin kanssa aiheesta Taidetta vai viihdettä?

Postmoderni väitti murskanneensa jaottelun korkean ja matalan välillä, mutta yhä kriitikkoa ärsyttää, kun esseisti kirjoittaa popmusiikista, ja taiteilijoita ärsyttää, kun kulttuurisivut täyttyvät tv-sarjojen juonireferaateista. Miten viihteestä pitäisi puhua ja kirjoittaa? Onko sillä arvoa taiteen rinnalla?

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kulttuuriklinikka-podcast nostaa hoitopöydälle mielenkiintoisia mutta liian vähän käsiteltyjä kulttuuriaiheita. Podcast on osa Gummeruksen 150-vuotisjuhlavuoden ohjelmaa, ja se on kuunneltavissa podcast-alustoilla 31.8. alkaen.

Muita juttuja:

– Lauantaina 27.8. olen mukana Finlayson Art Arean päätösviikonlopussa Tampereella. Taru Torikka haastattelee minua ja kirjailija Tiina Lehikoista klo 14.30–15 Väinö Linnan aukiolla. Vapaa pääsy.

– Lauantaina 3.10. intoilen Suvi Vallin esseeteoksesta Hallittua kaatumista ja muita ruumiin kielen asentoja. Suvi puolestaan intoilee minun kirjastani Tie, totuus ja kuolema. Keskustelun teemana on ruumis. Keski-Suomen Kirjailijoiden järjestämässä tapahtumassa myös yleisö saa kommentoida teoksia ja osallistua keskusteluun. ToisINTO-klubi järjestetään Jyväskylän Kirjailijatalossa klo 15–16. Ilmainen sisäänpääsy. (Tapahtuma siirtyi toukokuulta lokakuulle sairaustapauksen vuoksi.)