Idän henkisyys -paneelikeskustelu

Yksityiskohta Ilona Hariman teoksesta Pohjoinen tie (1948)
Villa Gyllenberg / Signe ja Ane Gyllenbergin säätiön kokoelma.
Valokuva: Matias Uusikylä / Signe ja Ane Gyllenbergin säätiö.

Villa Gyllenberg -museossa keskustellaan lauantaina 6.5.2023 idän henkisyydestä. Mielikuvat Intian ikiaikaisesta kulttuurista ja itämään viisaista ovat kiehtoneet länsimaissa eläviä ihmisiä jo pitkään. Niiden 100-vuotiseen historiaan kietoutuu ongelmallisia vastakkainasetteluja ja valtasuhteita, mutta myös aitoa halua ymmärtää ja oppia toisista kulttuureista. Miksi sukupolvi toisensa jälkeen etsii henkisemmäksi mielletystä idästä vastauksia elämän haasteisiin? Mitä toisten kulttuureiden esittäminen taiteessa ja museoissa tarkoittaa, ja miten sitä olisi hyvä tehdä?

Keskustelua johtaa Idän henkisyys -näyttelyn kuraattori Nina Kokkinen. Panelisteina toimivat minun lisäkseni Ville Husgafvel sekä Leila Koivunen.

Paneelin keskustelukieli on suomi. Kesto n. 60 min. Sisältyy museon pääsymaksuun (12/10 €, Museokortti).